Zboruri online

Kingfisher Airlines iese de pe piata Marii Britanii

Kingfisher AirlinesReprezentantii companiei aeriene Kingfisher Airlines, cu sediul in India, au decis sa paraseasca piata aeriana din Marea Britanie, dorind sa se orienteze in special pe operarea de zboruri ieftine prin intermediul Virgin Atlantic, in regiunea Mumbai, incepand cu luna octombrie a anului 2012.

Desi s-a observat o crestere a numarul de solicitari de bilete de avion pentru ruta Londra-India, Kingfisher Airlines doreste sa se retraga de pe piata Marii Britanii, cel putin pana in luna octombrie 2012. Incepand de la acea data, zborurile vor fi preluate de Virgin Atlantic, care abandonase in anul 2009 traseul dintre aeroporturile Mumbai si Heathrow.

In perioada 2004-2006, numarul pasagerilor care calatoresc intre Marea Britanie si India aproape s-a dublat, ajungand de la 1.1. milioane pe an la 2.3 milioane. Dupa anul 2006, numarul rezervarilor pe aceasta ruta nu a mai inregistrat cresteri atat de specatculoase, ajungandu-se la un numar de pasageri intre 2.4-2.5 milioane de calatori pe an.

Cele mai mari cresteri ale numarului de pasageri dinspre Londra catre India s-au inregistrat din aeroporturile Delhi si Mumbai. Alte destinatii din India catre care se indreapta britanicii in fiecare an sunt Calcutta, Chennai, Bangalore.

Compania aeriana British Airways opereaza in prezent majoritatea zborurilor catre Bangalore, Hyderabad si Chennai, dar se asteapta ca Virgin Atlantic sa intre pe aceasta piata si sa mareasca numarul de oferte disponibile.

In afara de British Airways, si alte companii aeriene au introdus in oralele de zbor curse intre aeroportul Heatrow din Londra si aeroporturi din India: Air India si Jet Airways.

Primul zbor international al companiei aeriene Kingfisher a fost catre Marea Britanie, pe ruta Bangalore – Heathrow si a avut loc pe de 3 septembrie 2008, dar compania a intrerupt desfasurarea acestui traseu pe data de 15 septembrie 2009. Kingfisher Airlines planuieste sa lanseze alte 7 zboruri intre Londra-Delhi, in vreme ce 7 zboruri intre Londra-Mumbai au fost deja anulate.

X