Zboruri online

Calvi on the Rocks

CorsicaInsula Corsica este o destinatie de vacanta speciala care isi delecteaza vizitatorii cu peisaje frumoase si orasele pline de farmec. Una dintre cele mai pitoresti asezari este Bonifacio cu cetatea fortificata amplasata in varful unei faleze de calcar.

Corsica este o insula care, desi apartine Frantei, are o puternica influenta italiana deoarece in trecut a fost teritoriu genovez. Pe buna dreptate, Corsica este numita si Insula frumusetii. Diversitatea peisajului si faptul ca insula nu este atinsa de agresiunea dezvoltarii si a turismului, fac din Corsica perla marii Mediterane.

De la porfirul rosu din Calanches, pe coasta de vest, pana la plajele albe perfecte si apele albastre din est, Corsica este un taram divers si mirific. Orasele corsicane cu stradute inguste sunt pline de farmec: Calvi, Sartene si Bonifacio, locul unde se presupune ca a aterizat Odiseu.

S-au purtat diverse batalii de-a lungul secolelor pentru aceasta insula, pana la a-si proclama independenta in 1755. Din 1769, Corsica face parte din Fanta, Ajaccio find locul unde s-a nascut Napoleon Bonaparte. Limba, traditiile si cultura sunt pastrate cu sfintenie de corsicani, acestea avand legatura mai mult cu Italia decat cu Franta.

Calvi

Important centru comercial inca din Antichitate, de pe vremea romanilor, orasul port Calvi isi trage numele de la Calvus – stanca uriasa si lipsita de vegetatie care face astazi parte dintre importantele obiective turistice ale locului. Unii istorici si cercetatori sustin ca acest oras corsican a fost de fapt locul de naStere al faimosului Cristofor Columb, care s-ar fi nascut aici in timpul ocupatiei genoveze a orasului. Cercetatorii iSi bazeaza supozitiile pe ruinele casei in care a trait marele explorator, ruine care pot fi vizitate si astazi in centrul vechi al orasului situat in citadela, fiind de altfel marcate cu o placa memoriala.

Turistii pot rezerva hotelui ieftine pe tot parcursul anului prin accesarea website-urilor de profil.

Cel mai chic festival al Europei

Desfasurandu-se intr-un cadru electro pe frumoasa insula Corsica, Calvi on the Rocks – cunoscut drept “Coachella din Franta” – este probabil cel mai chic festival din Europa.

Jean-Marie Tassy fondatorul si proprietarul Uzik – o agentie de publicitate pariziana care a infulentat mai multe website-uri de renume precum: Russian Standard Vodka si Nina Ricci este organizatorul festivalului Calvi on the Rocks. Acesta s-a tinut pentru prima data in 2003.

Theatre de Verdure este locul de desfasurare al acestui festival unic. Atat in timpul zilei cat si in timpul noptii se organizeaza petreceri gratuite sustinute de unii dintre cei mai mari DJ ai lumii care aleg sa mixeze in aer liber pe cele trei plaje principale ale orasului : Diesel Island (Plage in Casa), Plage Octopussy si Plage du Bout du Monde.

Pe durata festivalului se organizeaza si un silent party numit ‘Schweppes unexpected beach’ in timpul careia participantii se pot bucura de muzica ambientala acompaniata de muzica valurilor.

Plajele Octopussy, Bout Du Monde si Plage In Casa sustin in timpul zilei foarte multe petreceri, in timpul noptii turistii mutand distractia in Théatre de Verdure.

In unii ani festivalul a organizat si galerii de arta, degustari de mancare si piese de teatru in aer liber.

Din ce in ce mai multe companii aeriene ofera pasagerilor zboruri ieftine catre aceasta destinatie, fiind una din locatiile preferate ale celor care doresc sa evadeze din jungla urbana.

Bilete de avion la tarife avantajoase se pot achizitiona atat pentru perioadele de extra sezon cat si pentru perioadele de sezon de pe website-uri de profil.

« Previous post
X